Myrra eterisk olja

Myrra eterisk olja Commipihora myrrha

Myrra (Commipihora myrrha) eterisk olja har en rik, rökig, balsamliknande arom som är renande, återuppbyggande, vitaliserande och upplyftande. Den används med fördel vid meditation och har en av de högsta seskviterpen halter som har uppmätts.

Seskviterpener är en kemisk förening som har en direkt inverkan på hypotalamus, hypofysen och mandlarna – centrum för våra känslor.

Myrra är mycket omskrivet i både gamla och nya testamentet i bibeln. Den nämns i en av de äldsta kända medicinska skrifterna, Ebers Papyrus – daterad 1600 f.Kr. En historisk Egyptisk skrift med 877 föreskrifter och recept. Araberna trodde att Myrra hjälpte mot rynkig, narig och sprucken hud, lindrade och läkte sår runt läppar och i mungipor. Fortsätt läsa →

Eterisk olja Myrra är antiseptisk och en välkänd fungicid (ämnen som är giftiga för svampar), anses ha sårläkande, inflammationshämmande, sammandragande och dämpande verkan. Verkar stärkande och vårdande för naglar och nagelband och särskilt bra för torr och sprucken hud med småsår. Bra i massage vid smärtor såsom muskelvärk och vid kvinnors underlivsproblem. Forskare fann att myrra hämmade tillväxten i åtta olika typer av cancerceller, speciellt gynekologiska cancerformer. (1) (2)

Myrra eterisk olja (Commipihora myrrha)

Myrra – Myrrh

15 ml 903 kr
Medlemmar får 24% av kundpriset

Online butik

 

Användning

Du kan använda eterisk olja genom att lukta på den – (aromatisk användning). Eller applicera den på huden – (topisk användning).

Aromatisk användning:
Inandning av eterisk olja förhöjer sinnena och har många positiva effekter.

  • Andas in oljan direkt från flaskan.
  • Använd din favorit doftspridare från Young Living. Sprid i upp till 1 timme 3 gånger om dagen.
  • Lägg 1-2 droppar i handflatan på din vänstra hand och gnid medurs med den högra handens plana palmen. Kupa händerna över näsan och munnen och andas in djupt. Rör inte dina ögon!
  • Häll varmt vatten i en skål och tillsätt några droppar olja. Täck huvudet och skålen med en handduk och andas sedan djupt och långsamt.

Topisk användning:
Myrra kan användas direkt på huden, men utspädning med V-6™ Enhanced Vegetable Oil Complex rekommenderas för mycket känslig hud.

  • Massera in oljan i huden med en cirkelrörelse. Upprepa vid behov. Massera in 2-4 droppar på chakra- eller Vita Flex punkter.
  • När du badar i badkar kan du blanda 5-10 droppar eterisk olja med 60 ml Epsom Salt i en kopp och placera koppen under en kran med rinnande vatten – detta på grund av att eteriska oljorna löser sig väldigt dåligt i vatten.
  • Om du droppar några droppar eterisk olja på aromastenen, kommer stenen att avdunsta oljan väldigt långsamt och ge ifrån sig en svag lukt.
  • Använd till Makeup Setting Spray. Ta den med eterisk olja Frankincense i en föryngrande kur för åldrad och rynkig hy.

Varning:
Förvara oåtkomligt för barn. Eventuell hudkänslighet. Läs alltid anvisningarna på etiketten före användning. Eteriska oljor är mycket kraftfulla och vissa kan verka irriterande på huden. Om irritation uppstår, använd V-6™ Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja för utspädning. Se etikett på respektive produkt. Om du är gravid eller under läkarvård ska du först rådgöra med läkare.

 

Ingredienser

Myrra eterisk olja (Commipihora myrrha)

Antal droppar i oljeflaska:
85-100 droppar per 5 ml flaska, 180-200 droppar per 10 ml flaska, 250-300 droppar per 15 ml flaska.


Vill du köpa eterisk olja?

Få ut det bästa möjliga genom att gå med i Young Living och upptäck hur eteriska oljor kan vitalisera ditt fysiska, ekonomiska och känslomässiga välbefinnande. Fortsätt läsa →

Online butik

Klicka här och upptäck andra rena, terapeutiska, omodifierade eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera. Berätta hur du använder Myrra eterisk olja (Commipihora myrrha).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: