Apelsin eterisk olja

Apelsin eterisk olja Citrus sinensis

Eterisk apelsinolja (Citrus sinensis) har en generös citrusdoft som är upplyftande för sinnet, samtidigt som den har en lugnande verkan. Apelsin skapar ro och lycka i sinnet, den är rik på den kraftfulla antioxidanten d-limonen.

Apelsin eteriska oljan kan reglera oregelbundna och nervösa tarmrörelser, hjälpa vid både förstoppning och diarré och mot åksjuka. Urindrivande. Lugnar nervsystemet, piggar upp, stärker immunsystemet, renar och stimulerar blod- och lymfcirkulation, vilket kan vara till hjälp vid svullnader och tillfälliga vätskeansamlingar i benen och till massage på celluliter.

Apelsin eterisk olja (Citrus sinensis)

Apelsin – Orange

15 ml 150 kr
Medlemmar får 24% av kundpriset

Online butik

 

Användning

Du kan använda eterisk olja genom att lukta på den – (aromatisk användning). Eller applicera den på huden – (topisk användning). Eller i mat och dryck – (invärtes bruk).

Aromatisk användning:
Inandning av eterisk olja förhöjer sinnena och har många positiva effekter.

  • Andas in oljan direkt från flaskan.
  • Använd din favorit doftspridare från Young Living. Sprid i upp till 1 timme 3 gånger om dagen.
  • Lägg 1-2 droppar i handflatan på din vänstra hand och gnid medurs med den högra handens plana palmen. Kupa händerna över näsan och munnen och andas in djupt. Rör inte dina ögon!
  • Häll varmt vatten i en skål och tillsätt några droppar olja. Täck huvudet och skålen med en handduk och andas sedan djupt och långsamt.

Topisk användning:
Apelsinolja rekommenderas utspädning med en transportörolja V-6™ Enhanced Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja. Utspädningsförhållande 1:1.

  • Massera in oljan i huden med en cirkelrörelse. Upprepa efter behov. Späd ut apelsinolja med V-6™ eller annan ren bärolja och massera på ömma muskler eller på chakra- eller Vita Flex punkter. Särskilt verksam tillsammans med svartpeppar.
  • När du badar i badkar kan du blanda 5-10 droppar eterisk olja med 60 ml Epsom Salt i en kopp och placera koppen under en kran med rinnande vatten – detta på grund av att eteriska oljorna löser sig väldigt dåligt i vatten.
  • Om du droppar några droppar eterisk olja på aromastenen, kommer stenen att avdunsta oljan väldigt långsamt och ge ifrån sig en svag lukt.
  • Använd till skäggolja.

Invärtes bruk:
Oljan används för att smaksätta all möjlig mat, inklusive frukostflingor, söta såser och grönsaksrätter. Passar bra i drycker.

Fotosensitivitet:
Undvik direkt solljus och UV-strålar under minst 72 timmar efter applicering på huden.

Varning:
Förvara oåtkomligt för barn. Eventuell hudkänslighet. Läs alltid anvisningarna på etiketten före användning. Eteriska oljor är mycket kraftfulla och vissa kan verka irriterande på huden. Om irritation uppstår, använd V-6™ Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja för utspädning. Se etikett på respektive produkt. Om du är gravid eller under läkarvård ska du först rådgöra med läkare.

 

Ingredienser

Apelsin eterisk olja (Citrus sinensis)

Antal droppar i oljeflaska:
85-100 droppar per 5 ml flaska, 180-200 droppar per 10 ml flaska, 250-300 droppar per 15 ml flaska.


Vill du köpa eterisk olja?

Få ut det bästa möjliga genom att gå med i Young Living och upptäck hur eteriska oljor kan vitalisera ditt fysiska, ekonomiska och känslomässiga välbefinnande. Fortsätt läsa →

Online butik

Klicka här och upptäck andra rena, terapeutiska, omodifierade eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera. Berätta hur du använder apelsinolja (Citrus sinensis).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: