Svartpeppar eterisk olja

Svartpeppar eterisk olja Piper nigrum

Svartpeppar (Piper nigrum) är en blommande klängväxt inom familjen piperaceae som ursprungligen kommer från södra Indien där den odlas i stor utsträckning för sina frukter. Frukten förbereds genom tillagning och/eller torkning för att ge vit, grön eller svart peppar.

Den eteriska svartpepparoljan ångdestilleras av pepparfrukter och har en stark och skarp doft som stimulerar och ger energi. Utvärtes används den i främsta hand för andningssystemet.

Svartpeppar har använts sedan antiken och har i likhet med många andra asiatiska kryddor använts inom den traditionella folkmedicinen. Den ger energi och stimulerar sinnet. Främjar hudens spänst och kondition.

Egyptierna använde svartpeppar i mumifiering – det upptäcktes i näsborrarna och buken hos Ramses II. Indiska munkar åt flera svarta pepparkorn om dagen för uthållighet under sina tuffa resor. Traditionella kinesiska läkarna använde peppar för att behandla kolera, malaria och matsmältningsbesvär.

Svartpeppar eterisk olja (Piper nigrum)

Svartpeppar – Black Pepper

5 ml 262 kr
Medlemmar får 24% av kundpriset

Online butik

 

Användning

Du kan använda eterisk olja genom att lukta på den – (aromatisk användning). Eller applicera den på huden – (topisk användning). Eller i mat och dryck – (invärtes bruk).

Aromatisk användning:
Inandning av eterisk olja förhöjer sinnena och har många positiva effekter.

  • Andas in oljan direkt från flaskan.
  • Använd din favorit doftspridare från Young Living. Sprid i upp till 30 minuter 3 gånger om dagen. Använd i sovrummet – svartpeppar har gott gammalt rykte som afrodisiakum. Den entusiasmerar, värmer, retar och hetsar upp – något att kombinera med röda färger om det är upplopp man vill ha.
  • Lägg 1-2 droppar i handflatan på din vänstra hand och gnid medurs med den högra handens plana palmen. Kupa händerna över näsan och munnen och andas in djupt. Rör inte dina ögon!
  • Häll varmt vatten i en skål och tillsätt några droppar olja. Täck huvudet och skålen med en handduk och andas sedan djupt och långsamt.

Topisk användning:
Svartpepparolja rekommenderas utspädning med en transportörolja V-6™ Enhanced Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja. Utspädningsförhållande 1:1.

  • Massera in oljan i huden med en cirkelrörelse. Upprepa vid behov. Späd ut 1 droppe eterisk olja med 1 droppe V-6™ och applicera därefter på önskade områden. Applicera på fötterna – se Vita Flex punkter för bästa resultat. Massera på magen tillsammans med apelsinolja, det fungerar som kramplösande och aptitstimulerande – matsmältningsolja. Bra före och efter träning och muskelansträngning, på trötta ben. Utmärkt vid frusenhet på kalla händer och fötter. Enligt ayurveda-praktiker kan massage med svartpepparolja minska fettet lokalt under huden. Massage med pepparolja i nedre delen av ryggen, kan stimulera till fasens positiva uttryck som mod, viljestyrka och äventyrlighet.
  • Om du droppar några droppar eterisk olja på aromastenen, kommer stenen att avdunsta oljan väldigt långsamt och ge ifrån sig en svag lukt.

Invärtes bruk:
Den ger inte skarp och het utan söt pepparsmak

Varning:
Förvara oåtkomligt för barn. Eventuell hudkänslighet. Läs alltid anvisningarna på etiketten före användning. Eteriska oljor är mycket kraftfulla och vissa kan verka irriterande på huden. Om irritation uppstår, använd V-6™ Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja för utspädning. Se etikett på respektive produkt. Om du är gravid eller under läkarvård ska du först rådgöra med läkare.

 

Ingredienser

Eterisk svartpepparolja (Piper nigrum)

Antal droppar i oljeflaska:
85-100 droppar per 5 ml flaska, 180-200 droppar per 10 ml flaska, 250-300 droppar per 15 ml flaska.


Vill du köpa eterisk olja?

Få ut det bästa möjliga genom att gå med i Young Living och upptäck hur eteriska oljor kan vitalisera ditt fysiska, ekonomiska och känslomässiga välbefinnande. Fortsätt läsa →

Online butik

Klicka här och upptäck andra rena, terapeutiska, omodifierade eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera. Berätta hur du använder svartpepparolja (Piper nigrum).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: