Cederträ eterisk olja

Cederträ eterisk olja Cedrus atlantica

Cederträ eterisk olja avger en varm doft med rykte om dess egenskap som afrodisiakum. Den är lugnande, och verkar avslappnande vid massage. Inom skönhetsvården används cederträolja sedan länge som en välgörande ingrediens ihudvårdsprodukter för fet hy.

Cedrar var de träd som nämns mest i Bibeln, som symboliserar en källa till skydd, visdom och överflöd. Cederträolja är ett väldigt effektivt insektsmedel vid till exempel mal, pälsängrar, myror och mygg.

Cederträ eterisk olja extraheras genom ångdestillation från trästycken av cederträ träet. De viktigaste beståndsdelarna av Cederträd eterisk olja är alfa-cedren, beta-cedren, cedrol, widdrol, thujopsene och en grupp sesquiterpener som bidrar till oljans hälsofördelar.

Cederträ eterisk olja (Cedrus atlantica)

Cederträ – Cedarwood

15 ml 156 kr
Medlemmar får 24% av kundpriset

Online butik

 

Användning

Du kan använda eterisk olja genom att lukta på den – (aromatisk användning). Eller applicera den på huden – (topisk användning).

Aromatisk användning:
Inandning av eterisk olja förhöjer sinnena och har många positiva effekter.

  • Andas in oljan direkt från flaskan
  • Använd din favorit doftspridare från Young Living. Sprid i upp till 1 timme 3 gånger om dagen. Använd vid meditation då den sägs ha en fokuserande verkan, stärker självförtroendet och lindra nervositet.
  • Lägg 1-2 droppar i handflatan på din vänstra hand och gnid medurs med den högra handens plana palmen. Kupa händerna över näsan och munnen och andas in djupt. Rör inte dina ögon!
  • Häll varmt vatten i en skål och tillsätt några droppar olja. Täck huvudet och skålen med en handduk och andas sedan djupt och långsamt.

Topisk användning:
Cederträ eterisk olja kan användas direkt på huden, men utspädning med V-6™ Enhanced Vegetable Oil Complex eller annan vegetabilisk olja rekommenderas före användning på väldigt känsliga områden som ansikte, hals, könsorgan etc. Utspädningsförhållande 1:1.

  • Massera in oljan i huden med en cirkelrörelse. Upprepa vid behov. Massera 2-4 droppar på önskade områden, chakra- eller Vita Flex punkter. Välanvänd olja för män tack vare sin maskulina doft, sina antiseptiska egenskaper och lugnande inverkan på huden. Använd till ansiktsserum eller skäggolja. Gör ansiktsskrubb genom att blanda cederträolja med vegetabilisk olja och Epsom Salt. Lägg cederträolja i ren, kemikaliefri schampo eller balsam och massera i håret och hårbotten som vanligt. Låt det sitta i 30 minuter före sköljning. Blanda 2 droppar cederträolja med V-6™ eller kokosolja och massera försiktigt in i hårbotten i ca 5 minuter. Låt vara i 30 minuter, därefter skölj.
  • När du badar i badkar kan du blanda 5-10 droppar eterisk olja med 60 ml Epsom Salt i en kopp och placera koppen under en kran med rinnande vatten – detta på grund av att eteriska oljorna löser sig väldigt dåligt i vatten.
  • Om du droppar några droppar eterisk olja på aromastenen, kommer stenen att avdunsta oljan väldigt långsamt och ge ifrån sig en svag lukt.

Varning:
Förvara oåtkomligt för barn. Eventuell hudkänslighet. Läs alltid anvisningarna på etiketten före användning. Eteriska oljor är mycket kraftfulla och vissa kan verka irriterande på huden. Om irritation uppstår, använd V-6™ Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja för utspädning. Se etikett på respektive produkt. Om du är gravid eller under läkarvård ska du först rådgöra med läkare.

 

Ingredienser

Cederträ eterisk olja (Cedrus atlantica)

Antal droppar i oljeflaska:
85-100 droppar per 5 ml flaska, 180-200 droppar per 10 ml flaska, 250-300 droppar per 15 ml flaska.


Vill du köpa eterisk olja?

Få ut det bästa möjliga genom att gå med i Young Living och upptäck hur eteriska oljor kan vitalisera ditt fysiska, ekonomiska och känslomässiga välbefinnande. Fortsätt läsa →

Online butik

Klicka här och upptäck andra rena, terapeutiska, omodifierade eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera. Berätta hur du använder cederträ eterisk olja (Cedrus atlantica).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: