Rosmarin eterisk olja

Rosmarin eterisk olja Rosmarinus officinalis CT cineol

Rosmarin (Rosmarinus officinalis CT cineol) har en frisk, örtig, söt och lätt medicinsk doft. En energigivande olja som kan återuppbygga mental skärpa vid trötthet. Det är också en populär ingrediens i hud- och hårvårdsprodukter. Den här oljan bör spädas före användning och rekommenderas endast för användning av vuxna.

Rosemarin var en av ingredienserna i ”Fyra Tjuvarnas Vinäger” som tjuvarna smörjde in sig med för att skydda sig från pest under 1500-talet när de rånade de döda och döende. Rosmarin användes i franska sjukhus för att desinficera luften.

Rosmarin eterisk olja (Rosmarinus officinalis CT cineol)

Rosmarin

15 ml 217 kr
Medlemmar får 24% av kundpriset

Online butik

 

Användning

Du kan använda eterisk olja genom att lukta på den – (aromatisk användning). Eller applicera den på huden – (topisk användning).

Aromatisk användning:
Inandning av eterisk olja förhöjer sinnena och har många positiva effekter.

  • Andas in oljan direkt från flaskan.
  • Använd din favorit doftspridare från Young Living. Sprid i upp till 1 timme 3 gånger om dagen.
  • Lägg 1-2 droppar i handflatan på din vänstra hand och gnid medurs med den högra handens plana palmen. Kupa händerna över näsan och munnen och andas in djupt. Rör inte dina ögon!
  • Häll varmt vatten i en skål och tillsätt några droppar olja. Täck huvudet och skålen med en handduk och andas sedan djupt och långsamt.

Topisk användning:
Rosmarinolja rekommenderas utspädning med en transportörolja V-6™ Enhanced Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja. Utspädningsförhållande 1:1.

  • Massera in oljan i huden med en cirkelrörelse. Upprepa vid behov. Späd ut 1 droppe eterisk olja med 1 droppe V-6™ och applicera därefter på önskade områden. Applicera på fötterna – se Vita Flex punkter för bästa resultat. Massera vid muskelvärk, ledvärk, reumatisk värk, ryggskott, stukningar, svullna fotleder, före och efter träningspass och muskelansträngning. Rosmarin fungerar utmärkt vid huvudvärk, särskilt ihop med pepparmynta. Massera på tinningarna eller handlederna för att minska nervositet och ångest. För hårtäthet och tillväxt blanda 2 droppar rosmarinolja med V-6™ eller kokosolja och massera försiktigt in i hårbotten i ca 5 minuter. Låt vara i 30 minuter, därefter skölj. Oljan är effektiv mot huvudlöss.
  • När du badar i badkar kan du blanda 5-10 droppar eterisk olja med 60 ml Epsom Salt i en kopp och placera koppen under en kran med rinnande vatten – detta på grund av att eteriska oljorna löser sig väldigt dåligt i vatten
  • Om du droppar några droppar eterisk olja på aromastenen, kommer stenen att avdunsta oljan väldigt långsamt och ge ifrån sig en svag lukt
  • Enligt Jean Valnet en droppe outspädd olja dödar skabbkvalster på några minuter

Varning:
Förvara oåtkomligt för barn. Eventuell hudkänslighet. Läs alltid anvisningarna på etiketten före användning. Eteriska oljor är mycket kraftfulla och vissa kan verka irriterande på huden. Om irritation uppstår, använd V-6™ Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja för utspädning. Se etikett på respektive produkt. Om du är gravid eller under läkarvård ska du först rådgöra med läkare. Använd inte på barn under 4 år och om du lider av högt blodtryck.

 

Ingredienser

Rosmarin eterisk olja (Rosmarinus officinalis CT cineol)

Antal droppar i oljeflaska:
85-100 droppar per 5 ml flaska, 180-200 droppar per 10 ml flaska, 250-300 droppar per 15 ml flaska.


Vill du köpa eterisk olja?

Få ut det bästa möjliga genom att gå med i Young Living och upptäck hur eteriska oljor kan vitalisera ditt fysiska, ekonomiska och känslomässiga välbefinnande. Fortsätt läsa →

Online butik

Klicka här och upptäck andra rena, omodifierade, terapeutiska, eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera. Berätta hur du använder Rosmarin eterisk olja (Rosmarinus officinalis CT cineol).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: