DIY – Skäggolja

DIY - Skäggolja

Skäggolja är den viktigaste produkten om du odlar skägg. Skäggoljan gör inte bara ditt skägg mjukt och följsamt, den tar också bort bakterier och svamp från ditt skägg, gör huden och skägget mjuk samt lindrar klåda och irritation.

 

Recept på skäggolja

Det är verkligen enkelt att göra din egen skäggolja med dessa ingredienser. Längre ner på sidan hittar du korta beskrivningar om oljornas egenskaper.


Ingredienser

Gör såhär:
Lägg 3 droppar cederträolja, fyll resten med lika delar av jojobaolja och smält kokosolja. Häll några droppar av skäggolja i handflatan och gnid in i ditt skägg – i hela skägget och i hyn under skägget. Börja i den översta linjen och jobba nedåt genom att massera in oljan.


Ingredienser


Gör såhär:
Lägg 3 droppar pepparmyntsolja, fyll resten med smält kokosolja. Häll några droppar av skäggolja i handflatan och gnid in i ditt skägg – i hela skägget och i hyn under skägget. Börja i den översta linjen och jobba nedåt genom att massera in oljan.


Ingredienser

Gör såhär:
Lägg 2-3 droppar pepparmyntsolja, 1 droppe Trea Tree och apelsinolja, fyll resten med lika delar av jojobaolja och mandelolja. Häll några droppar av skäggolja i handflatan och gnid in i ditt skägg – i hela skägget och i hyn under skägget. Börja i den översta linjen och jobba nedåt genom att massera in oljan.


Oljornas egenskaper

Jojobaolja har många antiseptiska egenskaper och det är dessutom den olja som är mest lik den egna hudens inbyggda olja. Den verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion.

Kokosolja innehåller laurinsyra och kaprylsyra som är en nyckel komponent till oljans hälsoegenskaper.

Mandelolja sägs stimulerar hårtillväxten, elasticitet och ger lyster.

Cederträolja har en härlig, maskulin doft. Den är antiseptisk, cirkulationsbefrämjande, uppmjukande, reglerande på talgproduktionen och lugnande på irritationer, sägs stimulera hårtillväxt.

Pepparmyntsolja verkar svalkande vilket är perfekt en varm sommardag. Var försiktig att inte överdosera då den kan irritera huden genom sin stark kylande effekt – överdosering ger ny och mer klåda istället för att stilla den gamla. Oljan är också verksam mot svamp och många virus, bland annat herpesvirus.

Teträolja har stark, frisk, bittersöt doft men går bra ihop med andra friska dofter som apelsin och pepparmynta. Den är bakteriehämmande och ger en gynnsam effekt på huden.

Apelsinolja har klar, frisk, varm och söt fruktdoft. Olja är verksam på bakterier och svamp, ökar blodcirkulationen och har en upplivande effekt. Den ingick i de Portugal hårvatten som användes av varenda frisör en bra bit in på 1970-talet och sägs vara stimulerande för hårbottnen.


Klicka här och upptäck andra rena, omodifierade, terapeutiska, eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera DIY-Skäggolja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: