Vita Flex tekniken – Fotmassage

Vita Flex tekniken - Fotmassage

Vita Flex är en sorts akupressur, som inte är så känd i Sverige men används i stor utsträckning i andra länder. Vita Flex är ett komplett vetenskapligt system av punkter som frigör läkande energier inom oss. Det är en grundteknik i Regndroppsmassagen och betyder ”vitality through the reflexes”. Tekniken sägs ha sitt ursprung i Tibet för tusentals år sedan och utvecklades senare av Stanley Burroughs på 1960-talet. Om man utför Vita Flex tekniken på rätt sätt och på de rätta punkterna, så går det en elektrisk vibrerande puls till exakt det område eller det organ som motsvaras av den punkten. Man kan säga att det frigör en vibrerande läkande energi som vi alla har inom oss. Genom att använda Vita Flex så behöver du inte behandla de drabbade områdena, utan istället de punkter eller områden som är reflexpunkter till det skadade området. På så sätt kan man behandla utan att det skadade området drabbas ytterligare.

 

Vita Flex fotteknik

Eftersom fötterna brukar vara mindre känsliga för eteriska oljor är denna teknik väldigt effektiv för vuxna såväl som för barn och spädbarn, men även för personer med känslig hud. Porerna i fötterna är stora vilket gör att eteriska oljor blir lätt absorberade.
Vita Flex fot diagram

Gör så här:
Applicera 1-3 droppar eterisk olja på reflexpunkterna på fötterna som motsvarar kroppens delar som behöver stöd. Använd Vita Flex rullande och frisättande rörelse. Upprepa flera gånger per specifik område.
Vita Flex rullande och frisättande rörelse

Lägg ett finger eller flera fingrar, med nagelsidan uppåt, mot en akupressurpunkt (steg 1), håll kvar trycket samtidigt som du vrider lätt med handleden och böjer fingret i första fingerleden (steg 2), tills fingret ligger platt med nagelsidan mot punkten (steg 3). Släpp trycket och flyttar fingrarna. Den här rullande och frisättande rörelse ökar hävstångskraften och därmed trycket i punkten. Det rätta trycket uppstår när fingertoppen, under tryck, är i kontakt med punkten. Denna rörelse utförs utan att glida och du kan upprepa det flera gånger om och om.


Klicka här och upptäck andra rena, omodifierade, terapeutiska, eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera. Dela gärna med dig av dina erfarenheter av Vita Flex tekniken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: