Örter och eteriska oljor

Örter och eteriska oljor

Användningen av örter och eteriska oljor har dokumenterats i tusentals år – från hieroglyfer till läror i bibeln. I antikens Egypten, i en av de äldsta kända medicinska skrifterna, Ebers Papyrus (1600 f.Kr.) med 877 föreskrifter, recept på användandet av balsam, parfymerade oljor, doftande bark och kådor, produktion av aromatisk vinäger, vin och öl samt recept mot sjukdomar och helande ritualer.

Grekerna och i sin tur romarna lärde mycket av egypterna och utvecklade den medicinska kunskapen, med kurorter och olika terapier som tyvärr har gått förlorat när romarriket föll. Persern Avicenna (1000 e.Kr) återupptäckte denna kunskap – hans livsverk beskriver över 800 plantor och dess effekt på människan. Denna kunskap har senare spridit sig i Europa. Till exempel i Tyskland på 1200-talet läkarna skrev ut recept på eteriska oljor som apoteken satte ihop. Detta ända fram till slutet av 1800-talet då eteriska oljor betraktades som de starkaste mediciner som fanns tillgängliga. Därefter syntetiska ämnen började framställas i ökad takt och har förstört folks magar med syntetiska vitaminer och mediciner.

Idag är det en ny era där vi vill återansluta med ”Mother Nature” och holistisk praxis. Varför tillverka produkter på kemisk väg när naturen redan är världens bästa laboratorium? Under de senaste årtiondens ekologiska trend för örter och eteriska oljor har växt enormt. Enbart oljeförsäljningen har kommit upp i miljarder förra året och beräknas växa till över elva miljarder år 2020. (1)

Naturrena produkter vill vi använda för att växter innehåller effektiva ingredienser helt naturligt och inte ger några bieffekter (om man nu inte är allergisk).

 

Eteriska oljor starkare än örter

Eteriska oljor är naturens flyktiga, subtila aromatiska vätskor, också kallade för koncentrerade livsenergi (växternas blod) som utvinns från buskar, blommor, träd, rötter och frön med hjälp av destillation. När du destillerar eterisk olja från växten får du koncentratet av alla växtens näringsämnen, molekyler, spårämnen, enzymer, hormoner, vitaminer och mycket mer, till skillnad från en torkad ört som kan förlora så mycket som 90% av dess syrehärdande molekyler och näringsämnen. Till exempel, för att få samma fördelar av pepparmynta som du skulle få från en droppe pepparmyntsolja skulle du behöva dricka över 20 koppar pepparmyntste. Vem gillar inte pepparmyntste? Men även om du älskar teet kan du inte dricka så mycket av det bara för att få samma effekt som du kan få av en ända droppe pepparmyntsolja.

När du applicerar eterisk olja på huden kommer den att penetrera varje cell i kroppen inom bara några minuter. De flesta eteriska oljor kan till och med tränga sig igenom blod-hjärnbarriären som bär vitala syre och näringsämnen i hjärnan. Läs gärna mer om eteriska oljor påverkan.

Det finns många olika användningsmetoder för eteriska oljor då oljorna har individuella egenskaper och påverkar oss på olika sätt. Var försiktig för att inte använda alltför kraftiga doser, eftersom alla människor är inte stöpta i samma mått. Tänk att det som botar den ena kan vara verkningslöst för den andra. Använd därför eteriska oljor med försiktighet och mera som uppbyggande terapeutisk näringstillskott än som medicin för att bota det som redan gått sönder eller kommit i oordning.


Klicka här och upptäck rena, omodifierade, terapeutiska, eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera. Berätta gärna hur du använder eteriska oljor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: