Romersk kamomill eterisk olja

Romersk kamomill eterisk olja (Chamaemelum nobile)

Romersk kamomill (Chamaemelum nobile) har en varm, söt och örtig doft som är rogivande för både kropp och själ. Dess milda formel gör den särskilt lämplig för rastlösa barn. I århundraden har mödrar använt kamomill för att lugna gråtande barn, bekämpa
matsmältnings- och leverproblem och lindra tandvärk.

Eftersom oljan är lugnande och avkopplande kan den bidra till att bekämpa sömnlöshet, minimera ångest, irritabilitet, nervositet och stress. Romersk kamomill kan också skingra ilskan, förtvivlan, stabilisera känslorna och även hjälpa till att frigöra känslor som är kopplade till det förflutna.

Romersk kamomill har en lugnande effekt på alla hudtyper och används mycket i Europa i olika hudvårdsprodukter. Oljan kan också tillsättas i massageolja för behandling av trötta muskler efter träning.

Romersk kamomill eterisk olja (Chamaemelum nobile)

Romersk kamomill

5 ml 554 kr
Medlemmar får 24% av kundpriset

Online butik

 

Användning

Du kan använda eterisk olja genom att lukta på den – (aromatisk användning). Eller applicera den på huden – (topisk användning).

Aromatisk användning:
Inandning av eterisk olja förhöjer sinnena och har många positiva effekter.

  • Andas in oljan direkt från flaskan.
  • Använd din favorit doftspridare från Young Living. Sprid i upp till 30 minuter 3 gånger om dagen.
  • Lägg 1-2 droppar i handflatan på din vänstra hand och gnid medurs med den högra handens plana palmen. Kupa händerna över näsan och munnen och andas in djupt. Rör inte dina ögon!
  • Häll varmt vatten i en skål och tillsätt några droppar olja. Täck huvudet och skålen med en handduk och andas sedan djupt och långsamt.

Topisk användning:
Romersk kamomill kan användas direkt på huden. Utspädning med V-6™ Enhanced Vegetable Oil Complex rekommenderas om du har väldigt känslig hud. Utspädningsförhållande 1:1.

  • Massera in oljan i huden med en cirkelrörelse. Upprepa efter behov. Massera 2-4 droppar på trötta muskler efter träning, chakra- eller Vita Flex punkter.
  • När du badar i badkar kan du blanda 5-10 droppar eterisk olja med 60 ml Epsom Salt i en kopp och placera koppen under en kran med rinnande vatten – detta på grund av att eteriska oljorna löser sig väldigt dåligt i vatten.
  • Om du droppar några droppar eterisk olja på aromastenen, kommer stenen att avdunsta oljan väldigt långsamt och ge ifrån sig en svag lukt.

Varning:
Förvara oåtkomligt för barn. Eventuell hudkänslighet. Läs alltid anvisningarna på etiketten före användning. Eteriska oljor är mycket kraftfulla och vissa kan verka irriterande på huden. Om irritation uppstår, använd V-6™ Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja för utspädning. Se etikett på respektive produkt. Om du är gravid eller under läkarvård ska du först rådgöra med läkare.

 

Ingredienser

Romersk kamomill (Chamaemelum nobile).

Antal droppar i oljeflaska:
85-100 droppar per 5 ml flaska, 180-200 droppar per 10 ml flaska, 250-300 droppar per 15 ml flaska.


Vill du köpa eterisk olja?

Få ut det bästa möjliga genom att gå med i Young Living och upptäck hur eteriska oljor kan vitalisera ditt fysiska, ekonomiska och känslomässiga välbefinnande. Fortsätt läsa →

Online butik

Klicka här och upptäck andra rena, omodifierade, terapeutiska eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera. Berätta hur du använder eterisk olja Romersk kamomill (Chamaemelum nobile).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: