DIY – Ångbehandling av ansiktet

DIY-Ångbehandling av ansiktet

Täppta porer kan orsaka hudirritation, infektion och akne. Täppta porer är en av de främsta orsakerna för akneutbrott, oavsett åldern. Ett av de bästa sätten att rengöra dina ansiktsporer är att ge dem ett ångbad. Varm ånga öppnar porerna och hjälper till att skjuta ut smuts och skräp, rensar dina porer på djupet, frigör huden från slaggprodukter och toxiner genom att få dig att svettas. Dessutom mjukar ångan upp huden och luckrar upp döda hudceller vilket gör att de lossnar lättare.

Att ge dig en ångvård i hemmet är enkel och kräver ingen specialutrustning. Om du tillsätter eteriska oljor tar du behandlingen till nästa nivå. En ångbehandling av ansiktet med eteriska oljor ger rengöringen det där lilla extra då oljorna har underbara egenskaper att bland annat återställa syrebalansen i huden samt öka graden av fukt. Dessutom oljorna har antioxidant kapacitet vilket gör att läkning av akne och sår på huden blir betydligt snabbare. Eteriska oljor också förbättrar blodcirkulationen och återställer den hormonella balansen i kroppen.

 

Ångbad för ansiktet

Att ge dig en ångvård i hemmet är enkel och kräver ingen specialutrustning.


Ingredienser
  • Kastrull
  • Varmt vatten
  • Eteriska oljor

Ta dig tid på kvällen när du rengör huden. Ta en ångbad för två timmar före sänggåendet en gång per vecka.

Gör såhär:
Rengör ansiktet med en icke-slipande tvål som glycerin eller en mild kamomill tvål som inte innehåller några dofter som kan irritera huden. Koka upp 4 dl vatten, gärna i en vid kastrull så att ångan sprider sig bättre över ansiktet. Ta av från värmen och tillsätt 5-8 droppar eterisk olja av lavendel, geranium, tea tree, citron, frankincense, myrten eller annan valfri eterisk olja. Håll ansiktet över ångan och lägg en handduk över huvudet så att ångan inte far iväg. Vattenånga och stark doft av eteriska oljor kan irritera ögonen därför är det bäst att hålla ögonen stängda. Ånga ansiktet i minst 5 minuter men inte längre än 10 till 15 minuter.

Efter ångbehandlingen utsätt dig inte för kallt vatten och drag. Skölj ansiktet med ljummet vatten och torka med en mjuk handduk. Blanda 1-3 droppar eterisk olja frankincense med 1-3 droppar V-6™ och massera försiktigt in i huden. Frankincense passar alla hudtyper. Torr och känslig hy lindras och fet hy balanseras. Frankincense anses motverka rynkor och är därför vanlig i anti-age produkter.

Eteriska oljor för känslig hy:
Lavendel, romersk kamomill, patschuli, frankincense, ros och morotsfrö eterisk olja.

Eteriska oljor för torr hy:
Lavendel, ylang ylang, frankincense, jasmin, geranium, vetiver, ros, cederträ, salviabergamott, myrra och myrten.

Eteriska oljor för fet hy:
Rosmarin, vetiver, frankincense, salvia, bergamott, cypress och enbär.

Eteriska oljor för bland hy:
Geranium, enbär, lavendel, tea tree, cederträ, bergamott, cypress, rosmarin, ylang ylang och frankincense.


Klicka här och upptäck andra rena, omodifierade, terapeutiska eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera DIY-Ångbehandling av ansiktet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: